Tuolta Mika Waltarilta (1908-1979) pukka nykyään niin harvoin uutta teosta, että täytyy taasen kerran lukea  Sinuhe egyptiläinen, on se vaan niin hyvä kirja, täynä elämänviisauksia.

Tässäpä lainaus kirjan lopusta, kun faarao Horemhep oli karkoittanut Sinuhen Egyptistä Muti toruu Sinuhea:  "Enkö tuhannesti varoittanut sinua, Sinuhe ettet miehisen luontosi takia panisi päätäsi silmukkaan, mutta miehet ovat kuuronpia kuin kivet ja miehet ovat poikia, joiden on lyötävä päänsä puhki seinään, vaikka seinä ei siitä hievahdakkaan. Totisesti, olet jo hakannut kylliksi päätäsi seinään, herrani Sinuhe, ja sinun on aika rauhoittua ja viettää viisaan elämää, kunnes tuo pieni kapine, jonka miehet piilottavat esivaateensa alle itsekkin häveten sitä, ei enää häiritse sinua ja nosta kuumetta päähäsi, sillä siitä johtuu kaikki paha, mitä maalimassa tapahtuu."

Ehkä tuossa olisi minullekkin oiva ohje, lopettaa se turha pään seinään takominen ja viisastua... Mutta ei ku tulta päin vain, tänään piikitetään sitten taas kortisonia akillekseen....Oletko muuten ajatellut, olit nuorempi aloittaessasi tämän lukemisen... Älä hukkaa elämääsi!

              1169460.jpg

Jos naispuolisilla lukijoilla on vielä epäselvää missä vuodenvaihdetta aikoo juhlia, tuossa olisi yksi vaihtoehto.