Sunnuntaina kurjuutta ärsytettiin äärimmilleen, istuskelin urheilukentän reunamilla, ja katselin kun muut treenaa.

Viimetalven aamulenkeilla kiersin aina rannan kautta, etta nain upean auringon nousun, eteenkin niita lenkkeja nyt kaipaan.

Taalla kun TV:n aamuuutisia seuraa, ei ainakaan jaa epaselvaksi montako kertaa ja mista kulmasta pallo oli illan aikana Espanjassa maaliin mennyt. On jalkapallohullua kansaa.

Asunto minulla on urheilua ajatellen tosi hyvällä paikalla, urheilukeskukseen n. 300 metriä, jossa uimahalli, kuntosali, urheilukenttä ym. hiekkapintaisille ulkoilureiteille n. 200 metriä.

Muutenkin asunto ihan kiva, paritalon puolikas, alakerrassa olohuone, keittiö, makuhuone ja vessa,

yläkerrassa makuuhuone, kylpyhuone ja parveke, lisäksi pihalla autopaikka.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Maanantai: Aamuyöstä palasin taas näiden sisempien vatsalihasten treenauksen pariin, joita tein viime kesäkuun alun ja syyskuun lopun välisen ajan vähintään  tunnin joka päivä.

Suosittelen selkävaivaisille:

Siis: Ilma pois keuhkoista vedetään napaa kohti selkärankaa niin voimakkaasti kun jaksaa, pidetään ½ minuuttia -  ½ minuutin tauko, ja samaa uudestaan.

Tätä kun tekee tunnin yhteen menoon, on harjoituksen jälkeen niin happivelassakin, ettei tarvita mitään happomittauksiakaan, jo vanha kunnon kämmentesti kertoo tilan.

No nuoriso ei ole kuullutkaan tällaisesta, tarkkailkaapa kämmeniänne sormet ja ranne taakse taivutettuna, happovetojen välissä, vetojen edetessä.

Takaan: Harjoituksen tehokkaasti tehtyänne ette tarvitse anatomian kirjaa tietääksenne missä ihmisen sisimmät vatsalihakset sijaitsevat, tunnette myös missä kulkee selkärangan vatsanpuoleinen osa.

Harjoitusta nyt on turha edes yrittääkään, jos edellisestä syönnistä / nesteiden nauttimisesta on kulunut vähemmän kun 6 tuntia.

Harjoituksen voi tietysti tehdä kuten urheilija tai tavallinen tallaaja, ja erokin vaikutuksella on kun vedenjuonnilla ja konjakinjuonnilla humaltumistarkoituksessa.

 

Uskon että oman selkäni tämän hetken jo hyvä tilanne on suurimmalta osalta tuon vatsa, selkä, keskivartalo jumpan ansiota.

Olenhan tehnyt sitä kesäkuun alun ja lokakuun välisenä aikana yli 130 tuntia ja sen jälkeisenä 4 kuukautena n. 60 tuntia.

Omasta selän vammautumisestani tulee lähipäivinä 8 kuukautta. On parannusprojektissa tietysti aikakin tehnyt tehtävänsä, mutta suuri osa välilevytyrän saaneista on usein vuosia selkävaivaisina jos ei koko ikäänsä.

Mielestäni asia on sellainen, että sen eteen kannattaa uhrata aikaa ja tekemistä.

 

Yleensä asiat hoituvat tavalla tai toisella. Loput asiat täytyy vain hoitaa.

Muuten kesä on kiva!! Hakkaa talven 10 – 0 ja jää vielä 100 pistettä varastoonkin.

 

Ei jaksa aina hakea noita " pilkkuja erikseen tarvittavien kirjainten paalle.