Hymy  Eilen juoksin Terwa-maratonin puolikkaan Oulussa.
Juoksu sää oli hyvä aurinkoinen + 17 astetta eikä tuulikaan pahemmin haitannut.
Kilpailussa oli runsas osanotto, jopa niin että meitä puolikkaan juoksijoita paikoin häiritsivät 20 minuttia aikaisemmin lähteneet maratonjuoksijat.
Monin paikoin joutui kiertelemään ryhmänä juoksevia maratoonareita ihan tien puolelta tai ojanpenkoilta.
Koskahan Suomeen saadaan sellainen juoksukulttuuri että juoksut voitaisiin suorittaa ajoradalla jotka on suljettu muulta liikenteeltä??
Muualla päin maailmaa näin tehdään vaikka kyseessä on paljon suurempia ja vilkkaammin liikennöityjä kaupungeja.

Sitten omaan juoksuuni.
Testailin juoksussa uusinta leluani, Garmin forerunneria, laite antoi reitin korkeuseroksi 17 metriä, omaksi juoksemakseni matkaksi 21,3 kilometriä, joka pitänee aikahyvin paikkansa..
Virallisesti mitattua matkaahan ei edes pysty juoksemaan niin tarkasti ettei ylimatkaa tulisi, ja kun pitää vielä väistellä muita juoksijoita ja liikennettä, sekä vielä mittauksessa lisättävä metri kilometrille (virhemarkinaalivara) niin aivan kiitettävästi leluni suoriutui matkan mittaamisesta.
Olin asettanut tavoitteekseni juosta tuollaista loppuaikaa 1.20.30 tavoittelevaa vauhtia.
Kisa etenikin 5 kilometrin pätkissä (18.58 - 18.54 - 19.02) tavoitevauhtia 15 kilometriin saakka jonka jälkeen tuli selvä notkahdus, ja seuraava vitonen veikin minuutin kauemmin, loppuajakseni tuli 1.21.21, eli 50 sekuunttia tavoiteaikaa huonommin.
Aikaan täytyy olla kuitenkin tyytyväinen, jakso minkä jakso, ja olihan aikani kuitenkin vain sekunnin huonompi kun nimissäni oleva 60 vuotiaiden Suomenennätys, siitä on hyvä parantaa kauden edetessä.
Kieli ulkona RDS osoitti Terwamaratonilla olevansa kova juoksuseura, puolikkaan nopeimman ajan juoksi Veli-Heikki Koivu omalla ennätys ajallaan  1.12.21        Kari Peltokorpi voitti ikäryhmässä 45 v.  Matti Tennilä 55 v. sarjan ja minä kuusikymppiset,  seuralle tuli myös muitakin mitallisijoja ja hyviä sijoituksia.    Hyvä met!!
Kisan pirteintä menoa nähtiin naisten 10 kilometrillä jossa Elina Lindgren (36.12)    ja nykyisin monien lajien harrastaja Maija Oravamäki (36.30) juoksivat ihan mukaviin aikoihin.    .. Tulokset..

Viikon kuluttua starttaan 13 vuoden jälkeen ensimmäiseen ratakisaani, on vuorossa Saarenkylän kentällä juostava 10 000 metriä, onhan outo kokemus näin pitkän ajan kuluttua, odotan mielenkiinnolla.. Nähdään kentällä: