Kilpisjärvellä juostaan Saanatunturinpäälle, Jääskössä kipaistaan hölkkää pikamatkoilla, todennäköisesti myös Ylikylän ympärijuoksu, Antin-hölkkä Mäntyjärvellä jossa myös SM-suojuoksut, Juhannusjolkka juostaan Saariselällä, sitten on vielä ratakisoja ainakin Pudasjärvellä, olikohan myös Posiolla? 

Omat urheilulliset suunitelmani on startata Saariselällä maasto puolimaratonille, mäkistä reittiä on tiedossa... Antin-hölkässä juoksen 10 km tiellä, suolle en uskaltaudu akillekseni kanssa.. Norkoilen ehkä sääskiensyötävänä kameran kanssa suonreunalla.

Tässä sitten virittely ohjeita juhannuskisoihin.

Pätkä tekstiä Walter Thomasin 1813 maailman ensimäisestä juoksuoppaasta. "Ruokavalio tulee koostua kuivasta leivästä, lampaanpaistista, pihvistä ja väkevästä oluesta. Valmennuksen olennaisin menetelmä on laihdutus, joka on saatava aikaan juoksemalla, aamukävelyllä, hikoilemalla paksujen patjojen välissä, ja käyttämällä risiiniöljyä. Kala, kasvikset, voi, muna ja juusto ovat ehdottomasti kiellettyjä ruoka-aineita, mutta oksennuslääkettä tulee käyttää säännöllisesti". 

Muistuttaisin vielä että oksennus rohdoskauppa pitää ovensa suljettuna lauantaina, eikä ovenrivassa kannata rimpuilla perjantainakaan enää 12 jälkeen.