1286091490_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ensitalven RDS:n järjestämän talvisarjajuoksun reitti.
Lähtöpaikka Saarenkylän nuorisoseuran talon edustalta, juostaan Kuusamontien pyörätietä Kuusamoon päin, maali sijaitsee Saarenkylän urheilukentän portilla.

Eilinen päivä meni reittiä mittatessa.
Moni ajattelee ettei tuollainen reitinmittaus ole kun, pannaan mittari pyörään ja ajellaan reitti ympäri.
Näinhän se ei ole, vaan mittaustapahtuma edellyttää monenlaisia mittausta valmistelevia puuhia, mittarien kalibrointia, laskutoimituksia ym.
Itse aloitin eilisen mittauksen valmistelun kello 9.00 aamulla, valmistelemalla pyörän ja mittarin mittauskuntoon, ja keräilemällä toimenpiteessä tarvittavat välineet ja tarvikkeet.
Sitten kello 10 aloitimme Karpan kanssa varsinaisen mittaustapahtuman, aluksi mittasimme kalibrointiradan teräsmittanauhalla, mittarin kalibroinnin ja laskentatoimien jälkeen aloitettiin varsinainen reitin mittaus.
Olimme toki siinä jo tehneet suunnittelu työtä lähtöpaikan ja maalipaikan suhteen.
Alustavan mittauksen ja merkkien asettamisen jälkeen oli taasen vuorossa mittarin kalibrointia ja laskentatoimia.
Tässä vaiheessa kello näytti jo yli kolmeatoista.
Karppa lähti kotiinsa, ja minä kotia kahville. Sen jälkeen menin tekemään tarvittavat korjaukset mittaus merkkeihin.
Sen jälkeen mittasin reitin vielä uudelleen, kaikkine kalibrointineen ja laskelmineen, varmistaakseni että kaikki on varmasti niin kun pitääkin.
Tämän jälkeen maalailin tiehen kilometrimerkit, ja mittailin reittiselostusta varten kääntöpaikkojen kiintopisteitä, otin tarvittavat valokuvat kriittisimmistä pisteistä, ja lähtöpaikasta ja maalista.

Illalla kävin vielä GPS mittarini kanssa juoksemassa reitin, jos siitä saisi jonkinlaisen korkeuskäyränkin aikaiseksi.
Mittari sai juoksemakseni matkaksi 10 km 60 m, mutta järkevänoloista korkeuskäyrää en vielä saanut, joten reitin kiertämistä pitää mittarin kanssa vielä harrastaa.
Kun korkeuskäyrälenkiltäni olin kotiin tullut kello näytti jo 18.30, olihan siinä jo pitkä päivätyö tehty yhden reitin suunnittelun ja mittauksen osalta.
Nyt on sitten vielä kaikki paperityö tehtävänä, mittauspöytäkirjat, reittiselostukset, kartat, certifikatit ym, jotka on postitettava Urheiluliitolle jotta reitti täyttää virallisen mittauksen kriterit.

Eihän se toki pelkkä mittaus aivan näin paljon aikaa ota, jos se suoritetaan valmiille reitille, todetakseen mikä on reitin mitta.
Näin oman seuran työnä kun reittiä suunnitellaan ja kaikki merkinnät merkataan siinä samassa yhteydessä otta vähän enemmän aikaa.
Mutta on se mukava juosta kun tietää että juostava matka on se mikä pitääkin.

1286118180_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laitan tuohon nyt alustavasti tuon korkeuskäppyrän, saatan tehdä paremmankin jos kelit on ilmanpaineensuhteen otolliset, ja kelloni kunnon käyrää piirtää.