Olen käynyt tuon sydämmeni kanssa työehtosopimusneuvotteluja.. Alustavasti pääsimme sellaiseen sopimukseen, että sydän saa ottaa loparit koska haluaa ilman irtisanomisaikaa, lepoaikana se saalyödä koska haluaa ja pitää kahvitaukoja halunsa mukaan, lisäksi lupaan olla 'tahdistamatta' sydäntä hakkaamalla nyrkillä rintaani.. Sydän puolestaan antaa minun juosta päivittäin tunnista kahteen, suuremmin sinä aikana lakkoilematta.

Ihmisten kielellä ilmaistuna tuo tarkoittaa: Olen nyt juossut päivittäin noin tunnin ajan, juoksu on sujunut ihan kohtuulisesti, mutta juoksun jälkeen iskee kamalan kova väsymys ja levossa niitä muljuamisia on ihan tarpeeksi asti... Pöljä tapa on tullut takoa nyrkillä rintaan kun se oikein muljuaa, (joskus tuntuu että se auttaa) siitä on tullut tuo rintakehäkin kipeäksi, punottaa jo uhkaavasti kohta on jo mustelmillakin... Kuten kuvasta näkyy..

1312708779_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen tässä lueskellut liikunnasta ja urheilemisesta sydämen rytmihäiriöissä, ja ikääntymisen vaikutuksesta harjoitteluun ja suorituskykyyn, pahaltahan tuo näyttää.. Eteenkin ikääntymisen vaikutuksesta on kyllä kovasti henkilökohtaista kokemuksestakin, mutta onhan se mukava nähdä tutkimustuloksia ja lääketietelisiä mittauksiakin.

Jospa lähtisi tutkimusmielessä hölkkäileen tunninverran ennen SM-kisojen seurantaa.