Olin tänään Isosyötteellä Huippukympillä.. Juoksua voikin nimittää huippukympiksi monestakin syystä, juoksun maali sijaitsee syötetunturin päällä, mukana on huippukovia juoksijoita ja järjestelyt pelaa niinkuin huippujuoksussa pitääkin..

Vaikka kilpailussa on mukana ihan kansainvälisen tason juoksijoita, on kilpailu tarkoitettu ihan kaikenkansan kuntotapahtumaksi.. Kilpailussa jaettava hyvä rahapalkinto, (kunhan aika on riittävän hyvä), nostaa kilpailun kiinnostavuutta, ja saamme täällä pohjoi-Suomessakin nähdä kovavauhtista menoa..

Ihmettelen vain??. Miksei Rovaniemen seudun juoksijoita ja kuntoilijoita näy kilpailussa??.. Tapahtumahan on tosi mielenkiintoinen, ja olisihan mukava kokea itse kunkin, miltä tuntuu kisan lopussa reilun kahdenkilometrin jatkuvasti jyrkkenevä nousu..

Tänä vuona Lewis Korir korjasi 1500 euron voittorahat.. Naisissa Flora Kandie jäi kolme sekuntia palkintoraharajan huonommalle puolelle..

1316279980_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Flora Kandie ja Elina Lindgren

1316280143_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1316280238_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lewis Korir                                                    Muumiointivälineet

Oma juoksuni meni ihan hyvin, tilanteeseen nähden. Aikani 43.03 oli vain 25 sekunttia huonompi kun viime vuona, viimevuoden juoksussa toki painoi viikkoa ennen juostu täysimaraton, eikä ylämäki näinollen oikein kulkenut... No ei se kyllä nytkään mitään matalalentoa ollut, viimeinen kilometri otti aikaa 5.44 ja toiseksi viimeinen 5.13   Tulokset:  Kuvia tapahtumasta (kuvat:Tero Törmänen)

Palkinnoksi aherruksestani sain pytynlisäksi 'muumiointivälineet', kuvassa ylhäällä.. Siinä on jotain käärinliinoja, pihtiä, veitsiä, tippapulloja ja mittareita...    No saattaa ne olla jotain muitakin välineitä kunhan tarkemmin syvennyn niiden tarkkailuun..

Tuli vain tuossa mieleeni, tummempi ihonväri altistaa kovempaan juoksuvauhtiin. Ensitalven etelänleirilläni jätän juoksun ja otan vain kokoajan aurinkoa, ja palaan keväällä huippukunnossa Suomeen.