Hyviä hiihtosäitä sinne Rovaniemelle on luvattu loppuvuodeksi.. Mutta kyllä minusta silti tuntuu että vähän pitäisi välirahaa saada vaihdossa ennen kun vaihtaisin, vaikka talvihan se on täälläkin.

1324371936_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1324372057_img-d41d8cd98f00b204e9800998eAamun lenkillä (12 km 5.30 km vauhdilla) tuli vahvasti mieleen että kohta tämä on ohi, en tarkoita tätä reissua vain juoksemista yleensä..

Olen täällä vähän niinkuin TJ reissulla kiertelemässä näitä kisoja. Haaveena olisi että ensikesänä voisi Suomessakin juosten jättää jäähyväiset noille kisoille joita on kierrellyt...

Tällaisille meikäläisille (aortanlaajentuma, läppävuoto) yleisohje on että kävely sopii juoksu on kiellettyä, eikä raskaita esineitä saa nostella.

No juoksijan kannalta ajateltuna tämä meikäläisen juoksu on sellaista taaperrusta että sitä voi kutsua kävelyksi, raskaissa esineissä taasen ei puhuta kilomääristä mitään, minusta 100 kiloa on raskas,,, joten noudatan ohjeita jo nyt..

Aortan osaltahan rasituksessa on repeämävaara. Läppävuoto taasen aiheuttaa sen että sydän joutuu kokajan työskelemään kovilla tehoilla, ja sydänlihas paksuntuu ja käy joustamattomaksi, josta seuraa sydämen vajaatoiminta, mikä on korjaamaton paikka..

Kai nuo asiat täytyy ottaa vakavasti harkintaan, toivottavasti leikkaustarve ei välittömästi ole tarpeellinen.. Ja sitä pitää muutenkin harkita onko se minun juttu..

Monet ovat sanoneet että sinun täytyy vaihtaa harrastuksia. Heidän kanssaan en ole paljoa viitsinyt keskusteluihin ajautua, koska ajatusmaailma on niin eri, sillä tämä juokseminen ei ole meikäläisen harrastus vaan elämäntapa..

Tulevaisuudessa on todennäköinen elämäntavan muutos edessä.. Ja se ei ole helppoa!!.. Varmaan asian tiimoilta useampikin kyynel vierähtää enne kun sen hyväksyy..

Nyt kun vielä juoksenkin asiaa ajattelee siten, että se kuuluu normaaliin vanhenemiseen sairauksia tulee, ja viimein tulee se sellainenkin joka ei enää ole parannettavissa.. 

Mutta jossain vaiheessa aamulenkillä auringonnousua ihaillessa se varmaan iskee liian voimallisesti mieleen että kaikesta on joskus luovuttava.

Mutta nyt on vielä mieli korkealla..    

Tästä mallia kuulantyöntöharjoituksiisi