Joskus tuntuu, kun näitä hommia tekee (hieronta), ettei tuo urheilu ainakaan terveellistä ole...
Kaikki kärsivät jostakin vammasta, tai ainakin jokin kramppi on lihaksissa..
No niin se taitaa olla muidenkin asiakkaiden kohdalla.
Omalla kohdallani, olen ollut mm. leikkauksessa urheilun takia kolme kertaa,   tosin työn takia tulleita vammoja on korjailtu leikkaamalla neljä kertaa.
Paino on urheilun takia ainakin pysynyt ns. normaalin rajoissa, ehkä ilman urheilua olisi tuhti maha ja nivelrikko ja diabetes tai jokin muu ylipainon mukanaan tuoma vaiva.
Alkoholin kulutus on urheilun harrastaminen takia varmaan jäänyt huomattavasti pienemmäksi kun ilman urheilua, mutta onko se etu vai haitta on vain arvailua.. Tupakkaa en olisi koskaan alkanut polttamaan urheilin tai en, se nyt oli selvä itselleni jo pienenä poikana.
61 vuoden iästäni huolimatta olen yhä työelämässä, enkä eläkkeellä, vaikka Suomalaisten keskimääräinen eläköittymisikä on n. 59 vuotta, ja ruumiilista työtä tekevillä vieläkin alhaisempi.
Olen myös sisarusparveni vanhin, ja myös ainoa joka ei vielä eläkkeellä ole, mielelläni nämäkin seikat yhdistäisin omaan elinikäiseen urheiluelämääni.
Astmaa on ainakin täällä pohjoissuomessa kestävyys urheilijoilla aika paljon, mutta mitään tilastotietoa en tästäkään ns. normi väestöön verrattuna löytänyt.
Levossa olevat rytmihäiriöt ovat vanhojen kestävyys urheilijoiden keskuudessa paremminkin sääntö kun poikkeus, mutta se nyt on paremminkin ominaisuus kun sairaus (ns. urheilijansydän).
Vakavampien rytmihäiriöiden suhteen ei tilastollisesti eroja normiväestöön ole,
ei hyvässä eikä pahassa, kumpiakin menehtyy, niin lenkkipolulle kun sorvin ääreenkin.

No mitään urheilu nettisivuja tai blogia tuskin pitäisin jos en juoksisi, tai ehkä blogia jossa pohtisin pitkäntuopin vaikutusta tikkatulokseen. Tiiä häntä.
Ihmisen elämä on muutenkin niin sattumien summa jo syntymäkin, onko vahinko vai harkittu rikos, jota omalla kohdallani epäilen.

No tuo terveellisyysasian pohtiminen on aivan turhaa, pitää tehdä mikä on kivaa ja juoksu on.
Siksipä lähdenkin lenkille, ja perjantai iltana Ylipaakkolaan kilpailuihin,
Tulkaa tekin!.

           1278390415_img-d41d8cd98f00b204e9800998e